pühapäev, 26. mai 2024

No on...

Nädal tagasi mingil ajal trehvas Raisakull raadiumit kuulama. 
Ega eriti pikalt ei saanud kõrvadesse noid rohelisi radioaktiivseid laineid püüda, sest stuudiumist kostus järjekordne hala, et valdadel pole raha. 
Raisakull vihastas ja tõmbas juhtme seinast.
"Kurat neid debiilikuid võtku! Muud pole kui - valdadel pole raha??? Valdadel on raha küll, kui vaadata niinimetet ametnik-spetsialistide horde ja nende ülalpidamiseks peetava palgafondi suurust.
Lahendus? 
Vallavanem on auamet - selle eest palka ei saa, sest oma egomaniakaalsust saab rahuldatud ka ilma tasuta. 
Ainus tegelane, kes palka saab, on vallasekretär. 
Ülejäänud mudru* pole vaja üleval pidada..." 

* Vallavolikogu tuleb kokku oma kulu ja kirjadega, mida ei kaeta vallaeelarveliste vahenditega, niisamuti ei tasustata vallavolikogu esimeest ega tema abisid (kui ei meeldi, siis lahku volikogust). 
Kuna riigikogu võtab vastu põhilisi otsuseid, mis puudutavad valla toimimist, siis tuleb riigikogul endal leida riigikassast eelarvelisi vahendeid spetsialistide tasustamiseks. See tähendab, et spetsialistide koolitused ja palgafond tuleb kinni taguda riigikassast - kõik saavad ühese arusaamise või standardi, mida antud seadus ellurakendamisel endas kujutab. Ega pole mõtet igas vallas pidada ühte-kahte inimest, kellel on erinev arusaamine naaberomavalitsuse sama eriala töötaja(te)ga. 

Kommentaare ei ole: