pühapäev, 12. mai 2024

Kiirustamiseks pole erilist mõtet

 Raisakull võttis täna vabaduse stiilselt terve päeva logeleda.
Tegelikult laiskleb Raisakull juba nädalajagu päevi, seda mitte omal vabal tahtel.
Aprillis, peale lume sulamist saagis Raisakull kottutaritud talvekütte pakkudeks ning ilusate ilmade tulekul lõhkus õlikirvega need halgudeks. 
Eelmisel nädalal sai aiamaa "Tuhnik"-uga üle käidud, siis vaod sisse aetud ja lõpuks peale tuhlite vaopõhja panekut ka need korralikult mullatekiga kinni kaetud. Siis tuli juba äralõhutud halud riita laduda - üherattalise käruga läks raskeks, sest valu lõi küljeluusse - siis lõi Raisakull mönkrile hääled sisse ja käru sappa ning asi susises üsna jõudsalt. Homme tuleb jätkata... 

Õetütar käis millaski aprillikuu lõpupoole (kurrat, see aeg möödub küll kiirelt, et Raisakull ei jõua enam järge ajada!) külas ja ära minnes andis Raisakullile paksu raamatu, milles ka autori pühendus sees, lugeda. "Eluterve pohhuist" kannab teos nime. Raisakull mainis linna kiirustavale noorele daamile, et põhimõtteliselt on kokkuvõte  umbes taoline - iga asi omal ajal või natukene hiljem! Kui jah, siis ongi see Raisakulli eluvilosohvia kreedo aluseks. 

Nädal enne seda olid värava taga vene aktsendiga tüdrukuneiuhakatised, mõlemad hästi kenad, et Raisakull lasi korraks oma okulaaridel elik silmadel puhata, takseerides kehakumerusi.
Raisakull läks värava manu ja küsis neidudelt kaastundlikult - mis neil mureks? 
Neidised võtsid omad mölafönid välja ning hakkasid... 
Hehh, enam ei tarita igasugu vahitorne ega piiblit kaasa, piisab moblast. 
Raisakull ütles neidudele - Kui nüüd ausalt rääkida, siis tema ei saa sugugi nende sekti astuda. Südametunnistus ei lase tal peale sünnijärgset verevahetust Jahvet või Jehhoovat kummardada. Aga sellegipoolest küsiks teid siia toonud autojuhilt - kas too tegeleb sutenöörlusega? Suguküpseks kujunenud neidusid sõidutab mööda maad, et palju maksma peab? Et hullaks veidi toas? 
Raisakull ei tunne seniajani mingeid süümepiinu nilbe mölaajamise eest, kuid loodab - kuigi teab, et lootus on lollide lohutus - et nüüd ehk tükimal ajal ei ole vahitornisektil Raisakulli värava taha asja... 

Kommentaare ei ole: