kolmapäev, 17. veebruar 2021

Vaese mehe jõulud ka seks korraks läbi

 Raisakull mõtles üleeile, et teeb blogilugijatele üleskutse vastlapäeval vähemalt liuelda mõne meetrikese - kes jääl, kes mäel, kes hoopistükkis paljal asfaldil -  selle nimel, et vabariigi linasaak ei kärbuks.


Raisakullil oleks sellisel juhul olnud omad kasud ka sees. Nimelt senised küljealused linad on hakanud kulumise märke näitama, et paslik olnuks neid mitte-veel-läbipaistvaid linu aknaklaasideks ümber vormistada - leota korraks vees ja jäta lumele tahenema, siis seejärel pane teised kiirelt müüki. See ei loe, et otseselt läbi ei paista. Peaasi on kunstilisus selle otseses tähenduses - ilmakuulsa blogardi jäetud jäsememuskullide ning keha uinumisejärgse kerratõmbunud lootoseasendi kurvijäljed maksavad ka midagi kunstilises plaanis lisaks loomupärastele kortsudele. 


Üleeilsel päeval suusatas Raisakull ära raudpoltkindlalt kümme kilomeetrit tunni ajaga, mis annab hea ettekujutuse, kaua läheks maratoni läbimiseks, kuigi nagu enne sai siin blogis kuskil öeldud, ei kavatse Raisakull aja peale sõitma minna. 
No siis Raisakull oli eile valmis liuglema, kuid värskes allasadanud lumega ei tulnud see monoloogi allagi - Raisakull ei tea siiamaani, mis kemikaali ilmataat lume koostisesse lisas, et see kleepus kogu aeg suusa külge. Sa kuradi raisk, kus ikka võttis võhmale see betoonsuuskadel liivapaberil suusatamine - paari ringiga oli keel vestil ja jalg tönts. 
Aga vähemalt sai rebased veidi süüa - hernesupist ülejäänud läbilutsutatud konte sai neile viidud. Kuigi võinuks neile viia selle vastlakuklipuru... 

Te saite õigesti aru - Raisakull on laisk. Selle asemel, et vormida mitu väikest kuklit, teeb tema hoopis ühe suure ja pistab vahukoort ikka mõnuga vahele... 

2 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Kusjuures, meil oli ka ülepanni-vastlakukkel, sest kodus midagi peale keeksipulbri ei olnud ;)
No vahukoor ja pohlamoos muidugi olid.
Aga liug jäi tegemata.

Raisakull ütles ...

Noo, kuis siis sedasi, et liug tegemata jäi?
Ilmselt on teil kappides omal ajal varutud rohkesti linu, siis on liu mittelaskmine õigustatud.