reede, 19. veebruar 2021

Raisakulli suusaminutid 10

Raisakulli suusaminutitel ei tule vist otsa ega äärt, et juba kümnes verstapost on läbimisel.
Möödunud päevadel proovis Raisakull aina rohkem ringe teha - ikka nõndamoodi, et eelmisel päeval läbitud ringide arvule lisada paar ringi rohkem, aga ei tulnud see kuidagi välja. See paari aastatagune pidamisemääre, mis seni all oli, kulus ühel päeval olematuks, et eile pidi Raisakull kõvasti kõhu-jala-ülakeha liigutusi tegema et laugest tõusust üles saada.
Rajaprohviil on Raisakullil nii sätitud, et oli valida, kas  kaks-kolmsada meetrit laugemat või sadakond laugemat+kakskümmendviis meetrit natuke järsemat tõusu. Raisakull eelistab iga kell seda esimest varianti, kuna see annab palju rohkem pulssi elik südamele koormust. Kuid nõuab see-eest ka rohkem suuskadelt pidamist. Raisakull on oma suusatrenniaja viinud selliseks, et poolel distantsil vahetab suuna vastupidiseks - too annab omakorda motivatsiooni üksipäini rada läbida ilma et igav hakkaks. Vaheldus peab olema! Muidugi annaks iga ringi järel muuta oma suunda, kuid see kohapeal ümberkeeramine raiskab/tapab aega rohkem kui panna tuimalt paar ringi ühes suunas. 

Mida rohkem on takistusi näiteks suusapidamatuse näol, seda rohkem Raisakulli ürp läbi vettib. See sai kinnitust eilsel päeval, kui Raisakull kodus vuntsidest jääpurikaid sulatas ja samal ajal higist läbiimbunud kihilist riietust seljast kiskus. Mõni tund hiljem oli maja paksult lebrahaisu täis, et raiu teist kirvega või lõika mootorsaega. Aknaid avades riskis Raisakull mingi tõve külgepookimisega, mille vältimiseks prohvülaktika mõttes kaks korralikku klõmakat vana head Pertussiini-taolist Jäägermeistri-nimelist jooki sai hinge alla võetud.  Noh, seda viimast saab, õigemini tuleb igal õhtul sisse võtta, siis väidetavalt ei tulevat wuhani viirus ligi.
Või kuidas tuu vanasõna kõlaski - loodus pidi napsitajat armastama. 

Täna pihustas Raisakull pidamisemääret veidi suuskadele ja ena imet - suusatamisel teine mekk ka man. Kohustuslikud ringid said mõnusamalt tehtud ja samas jõulisemaltki, lisaringid rahulikuma tempoga.  

Homse päeva kohta ei tea Raisakull kindlalt midagi mögiseda, sest suur soojalaine on tulekul ja seetõttu peab hakkama lund katustelt vähemaks kraapima. 

Kommentaare ei ole: