kolmapäev, 6. jaanuar 2021

Raisakulli suusaminutid 2

 Peale seda, kui Raisakull oma eelmise postituse avaldas, läks paar tundi plekikääride otsimiseks. 
Keeras peaaegu oma elamise pahupidi, aga mis leidmata jäid, olid otsitavad plekikäärid. Teate ju isegi, et taasiseseisvumise ajal lõigati nende riistapuudega "valgeid laike" ajaloost välja. Kui kadunud tööriist ei tahtnud end ilmutada, siis asendustööriist ajas ka asja ära. Relakaga ettevaatlikult küüniseid lihvides sai Raisakull igati rahapesulise maniküürse tulemuse - jalad särasid nagu juudi jõulupuu, heites üle viiekümne halli ja värvilise varjundi. Vahepeal käis mõte kolbast läbi, et äkki on mõttekas varbad üldse ära kaotada...
Täna hommikuks oli eilane hästi kohev lumesarnane nahalasu kenasti põrandat katmas, et lausa kahju oli oma jalajälgi sinna  tampida. Tolmuimeja abiga sai sellest lahti - kolm kotitäit ollust viidi lindudele söömamajja. 

Raisakull jäi tegelikult isegi mõtlema, et kuidas saab kaks sama suurt suusasaabast oma suuruses erineda? Ühel saapal oli paberinutsakas ninna surutud ja teisel ei midagi. Aga vaat, selle teise ehk parema jala saapal oli ninaotsa pressitud kuigipalju paberit, et Raisakullil jäi mulje, et seda paberit seal polnudki. 
Täna koukis Raisakull sellegi natukese ninast välja ning seejärel pistis oma koiva saapasse - ei olnudki vajadust suurt varvast amputeerima hakata. 

Heinamaa peal suusatades oli üsna hea tunne konte liigutada - eilses suusajäljes oli üsna kõbus liikuda. Et see liikumine ühekülgseks ei jääks, tampis Raisakull senisele lisaks veel paar kolm rada sisse selle mõttega, et öösel külmaga suusajälg taheneb. Maapind on suht soe, et paaris kohas võttis sulalumine ollus hoo maha, kleepudes suusa külge. Kolm-neli korda oli täna ka maakülgetõmbejõud tugevam kui Raisakulli sambalaadsed koivad. 
Tuleb tasa ja targu alustada -kui  eile olid suusaminutid, siis täna on koguni suusatunni jagu värsket luhvti sisse hingatud. 

Kuna Raisakull oma koledat larhvi ei taha lastele pasa lahtiehmatamiseks (seda on mitu korda juhtunud, kui Raisakullist pilti on tehtud ning manitsedes lapsi olema head ja sõnakuulelikud, muidu tuleb see vanamees ja ehmatab su nii ära, siis on käbi ehk sitt ka püksis ja kus see häbiots!) netti riputada, sai siiski sjölhvi-laadne ollus Röövikusse pressitud. 

2 kommentaari:

Helve ütles ...

Teite kandis on siis lund ikka päris ohtrasti. Meil vaid mõni nigel cm, mille peale pole kuidagi võimalik suusajälgi jätta. Kuigi nii väga tahaks ka suusatada.

Raisakull ütles ...

Ei saa kurta jah, kuigi küla, õieti küll alevi peal sai ühele kihutuskõne peetud, et võta oma lauad ja läki suuskama seltskondlikus mõttes, siis veeti nina viltu - liiga vähe on lund!
Pigem, lund pole kunagi vähe, küll aga on tahtmise puudumine!
Ausalt kõneldes, ega mul ka siin lumeuputust pole, kuid lumi katab ilusti maa ära, asi siis sellele lumekoorikule jäljed peale teha. Ilmselt on mul eelis asukoha suhtes, Pandivere kõrgustiku ilmastik mõjub siiakanti palju rohkem kui mujale lauskmaale...