laupäev, 1. august 2020

Number üks

Seoses sellega, et vana ihukergendamise kamber vajub iga aasta paksu lumega kööku, pean ma mõtlema uue kemmergu ehitamisele. Seda enam on algkapital mu peakolu, mis paraku enam teravam pliiats pinalis pole. 
Uue peldiku plaanimajandus
Kuna votujaht keskendub sel korral numbritele, siis sattusin (j/l)oomingulisse puhangusse, taustal kõlamas J..M.K.E. "Number üks"
Omal ajal, kui ma ei viitsinud mata ülesandeid lahendada, ütles mataõps klassi ees, et mul olla teravaim mõistus, kui ma vaid võtaksin end kokku, siis ei pööranud ma selllele tähelepanu.
Kiitus on ju präänik inimlooma kujundamisel eeskujulikuks ühiskonnaliikmeks.
Ega ma tahtnud olla nõndanimetatud "ühiskonnale kasulik idioot", kes iga kiituse peale pai lunib või püsti kargab.
Kes see enam oskab öelda, kes või mis oleks minust asjaolude kokkulangemisel, mis hõlmab esmast arusaama vahva sõdur Švejki seiklustest ilmasõja päevil ja samasse ajajärku langenud Eest Wabariigi loomise teadvustamist, saada?
Kas ansipilaadne olevus, puhta punane kommunist või marurahvuslik tegelane, kui oleksin olnud sealsamas nooruses alati valmis nagu pioneer muiste?

8 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Sul on kemmergukujunduse jaoks inimese torso torso joonistus ligi, et istme disain vastaks hoone sihtotstarbele? 😁

Ära kahetse olnut, ära jäta tegemata midagi, mida veel teha õnnestub.
Olgu see või superkemmerg.

konn, lendav konn ütles ...

Mulle meeldib likati-lükati:-)

tegelinski ütles ...

Pildistasin mingi aeg kemmerguid, parim oli see, kui aida taha oli see tavaline valge vetsupott paigutatud. Ma nüüd ei tea, kas kasutati ka, nii et ei oska soovitada. Tüdrukud nüüd vast sinna istuma ei lähe, aga meestel ehk soliidsem, kui aidatrepil õltsi libistavad ja vaja vahepeal keha kergendada?
Teisel kempsul oli ilus suur aken, tore välja vaadata, kui pikemalt istumine.
Nii et lükat tööle, projekt valmis ja kui tehtud, siis paneme fotojahile teemaks... kemmergud ;)

Udo ütles ...

Jah eks kiitus ja laitus ole vaid pealiskaudsed hinnangud. Mõistmisega võib sisemust tabada.
Mis tegelikult võib juhtuda ka projekteeritavas hoones. Seda mis on olnud sisimas võib suisa näha.

Raisakull ütles ...

No sellest lihaselisest torsost tulebki alustada . mina kondibuketi näol pääsen igalt poolt läbi, aga kui satub peldikusse jooksma "ületreenind ja steroididest pakatav lihasmass", ei jää mu kipakast peldikust midagi järgi. Seetõttu pean ikka tugevama enesekergendushoone valmis treima, et too nimetet "Arniele" lisaks raskele lumele vastu peaks...

Raisakull ütles ...

Kuidas aga lükatit lükati arvude imelisse maailma, vaat see on mul hall ala. Korrutamine ja jagamine tulid peale pingsat meenutamist silme ette, kuid kosmoseteadus jääb mulle ikka püüdmatuks...

Raisakull ütles ...

Kasutatav saematerjal peaks veel kuivama.
Lisaks on generaalplaan mu peakolus hoopis peldik Biolani vetsupotiga varustet ja peldiku kõrval oleks veel komposter - nendest tulebki alustada...
Jääb lokaalne väetamine niimoodi palju rohelisema kuuega kaetud.

Raisakull ütles ...

... ja paber, vaeseke, kannatab kõike...