neljapäev, 11. juuli 2019

Miks Raisakull meiemaa muusikafestivale ei külasta?


Terve meite maa on suviti vestivaale täis, aga Raisakull ei satu ka kõikse parema tahtmise perra ühelegi kontserdile. Kord pole tal raha laristada, kord pole aega paristada...
Kõige jõukam ajajärk oli Raisakulli jaoks siis, kui toimusid RokkSummerid – vaat siis oli raha võimalik välja käia. Kahel rokisuvel saigi täie rinnaga kolmel päeval järgemööda kõik pändid läbi kuulatud.
Viimati käis Raisakull ühel Rokk-Krooksul, mis pidi algselt toimuma Tapa lennuväljal, kuid millegipärast viidi üritus üle toonasesse kultuurimajja, kus tänapäeval pesitseb Grossi kaubamaja.
Raisakull ei saanud juba siis eestlastest aru – nii kui venelastest koosnenud noored pundid püünele astusid, vajus saal millegipärast tühjaks, justkui oleks boikott välja kuulutatud. Ometi tegid nood üsna head rokimusa – saund oli teisem ja milllegipärast etemgi kui eestlaste parimad mehed seda kidradest välja võluda püüdsid.
Raisakull läheks ja kaeks tänapäevasemad pundid ka üle, aga ei saa – transpordiga on ikaldus, samuti öömajaga. Lisaks on Raisakull ainus, kes kuulab sellist muusikat, mida temast vanemad ei suuda ja nooremad ei viitsi süvitsi nautida.
Raisakull on aja jooksul õppinud loobuma nendest maistest ihalustest, mida maailm pakub.
Nii oli ta raske südamega pidanud suu puhtaks pühkima Alice Cooperi kontserdist, mis mitu aastat tagasi Haapsalus toimus. Ränkraske ohe kostus siinkohal...
Vaevalt sai Raisakull veidi planeerima hakata selle suve käimisi, kui sellelegi tõmmati sitast virtsavett kraevahele – kuradi elronisnoobid viskasid jalgratturid oma veeremitest välja. Persse mingu!
Raisakulil ongi jäänud üks trumpäss tagataskusse, kuid seegi võidakse jokkeriga minema peeretada.
Nimelt mõtles Raisakull muretseda endale neljarattalise mopeedi, et katus ka ööbimise ajal peakohal on lisaks vihmale, aga see tahetakse jällegi lubade alla suunata, milleks on vaja esmalt tervisetõendit, mida Raisakull tohtrilt ei saa mitte mingil juhul.
Kui Raisakulliga midagi juhtub, pannakse tohter vangimajja! Nii totrat keeldumisepõhjust annab ikka kui mitte luubiga, siis mikroskoobiga otsida...

7 kommentaari:

Ulf D. Mortum ütles ...

Uidumõte, määnne endal pääkolu sihe om sattunu... Väntadega 4-rattalist elektriabilissega asjapuud tahass, konagi ku vanass nink laisass jää, a puuti tahke ja vedela leevä perrä tahass iks siirduda. Säänne pill piäss jäämä nõnnaüteldä alli ala sihe...

Ulf D. Mortum ütles ...

Mudu vihjassit mopeedautule vai?

Raisakull ütles ...

2 elektritõukekat vinnad vasakule ära, keevitad need kokku ja ühe rooli alla, iste (vetsupott ntx) külge...

Raisakull ütles ...

jah, kuna särts lõpeb enne otsa, kui kuskile kohale saan.

Ulf D. Mortum ütles ...

Määneki säänne om neh mõtten mõlkunu.
Muusääs, Mikihiiremaal üts tegi puhtast ligemesearmastussest ütele ratastuuli jäänü tibilinskile vinge offroad.sõiduki :)
https://www.youtube.com/watch?v=ela3bPtookg

Ulf D. Mortum ütles ...

Mula aetasse sääl hulgem, a veits äksonit om ka :)

Raisakull ütles ...

video on äge, mul peaks olema papikott puuga üle õla kui sellist mõtlema hakata tegema - keevitusriistad kõiksepealt, siis kaks elektriga käitavat "vätikest" elik paksukest... kokku võiks maksma minna kuskil kümme tonni eurosid.
Ise oleksin paari kraadi võrra trapetsi kujuliseks nihverdanud ja ette ka särtsujõud appi, et oleks täiuslik nelikvedu... aga akude kaal on ka üksjagu takistuseks.
sa inglise keelega rohkem sina peal, paku neile päikesepaneelid ka tibilinski pea kohale turvakaare peale päikesevarjudeks, ühtlasi tuleks lisada veel propeller tuule tekitamiseks a la konditsioneer, särtsu võtab see ju paneelidest. Ette kus tühi koht laiutab võiks väikse külmiku panna - hea palaval päeval kosutavat jahutust võtta...