reede, 5. juuli 2019

Kui Röövik vahetab identiteeti, ega siis sellest head nahka tule


See, et Raisakull igasuguste Androidide asjus võhik on, ei peaks uudis olema.
Kuna tänapäeva mõistes ürgne symbianiga Nokia telefon näitab tehnoloogilisest võtmest lähtuvalt dementaalselt ignorantset suhtumist, siis on ta akukestvusega näidanud ikka veel suurt üleolekut androidide suhtes. Lisaks on Nokia paraja suurusega, mahtudes igasugustesse pükside külge õmmeldavatesse moblataskutesse. Ja töötab nagu kulda. Ning sa ei pea eriti menüüdest mingit rakendust taga ajama, sest tead, et need vähesed rakendused on seal ja see asi on seal teises kohas. Ei mingit pea vaevamist.
Android on aga teisest puust.
Saad vaevalt oma mällu vajutada needki vähesed androidirakenduste asukohad, mida sul tõesti vaja läheb, kui uus versioon selle kõik segi paiskab. Küsimata üle, kas tohib olemasolev süsteem üle viia järgmisele tasemele. Selle asemel laetakse taustal uus, loodetavasti ka parem alla mingi aja jooksul ning siis järsku ühel hetkel palutakse restart teha. Seejärel avastad, et sinder viidi vaikimisi üle järgmisele op. süsteemi tasemele.
Mu kassist Röövikule poogiti nuugati (android7) asemel o’reo (android8) külge.
Raisakullil oli enamus mittevajalikke asju nuugati menüüs kinni keeratud, siis nüüd tuli oreos uuesti hakata kaevama, kuna uuendustega koos tõmmati kõik lahti. Lisaks ei saa Raisakull kuidagi enam ligi kinnikeeramiste rakendusele - annab koheselt märku, et rakendus seiskus. Ptüi, raisk.
Mõtles Raisakull, et äkki annab tehasesätetesse tagasi pöörata, aga ei – näitab nüüd, et lausa tehases on peale installitud see oreo ehk iiri sitt.
Küsis Raisakull seepeale küll kassilt, ega ometi suur üleilmne nälg tulemas ole, et ta pähklimaiuse vahetas hiiresita vastu?
Ühest teisest asjast ei saa Raisakull ka aru – miks kuradi pärast ei jäetud see küpsisesändvits lihtsalt vahele ja kohe pirukale üle ei mindud, kui juba versioonivahetus ette sai võetud.

3 kommentaari:

Ulf D. Mortum ütles ...

Oijah... Piässit omma silmamunandiga päält nägemä, ku mõni ubinavänn jõllass tuudsinast rasse raha iist kõtu arvelt angitu ürgkirveinnaga nutimobiilikut, mes om otsustanu' versiuuni uvvendada. Määneki roherobot om tolle viiren kökimöki.
Tutvide päält isi näinu.

Raisakull ütles ...

Vabalt võib nõnda olla...
Ma isegi ei vaevu ubina-süsteemi poole isegi kõõrdi kaema, kuid symbiani sooviks küll tagasi, või vähemalt symbiani rakendusi... Tean, et see jääbki soovunelmaks.

Raisakull ütles ...

Huvi pärast küsin teadjamatelt, ehk oskab keegi sellest midagi asjalikumat kõnelda: Kui söödaks kassile kala/anda röövik kala järada ehk teisisõnu - ajada Jolla arendatav Sailfish OS peale, mis siis juhtuks?
Sony android-fönile saab lasta, miks ei peaks saama seda teha Caterpillarile?
Muidugi, Sailfishi eest tuleks maksta, aga see on köömes tolle kõrval, mis rohemehike "suure vennana" tegutseb...
Kui ma õieti aru sain, jooksutab sailfish ka androidi-rakendusi, aga paranoiliselt väljendades: Google ei saa vähemalt su telefoni sisule ligi, kui sa just avalikult ei jaga nende äppide kaudu oma telo sisu...