teisipäev, 29. jaanuar 2019

Täna


Hommikul panin ahjud kütte ja parema ajatapmise eesmärgil hakkasin „keda valida” ankeeti täitma.
Tulemuseks pidin ma pesuehtne konservatiiv olema. Hea veel, et mitte preservatiiv. Mida vanasti venekeelses pruugingus konservi sisse manustati – kas pruugitud peast või mitte. Sm. Ovaal võib mögiseda mida tahes, kuid mina olla peale keskbandiitide ka sotside antipood. Ja mul pole ühtegi ühisosa isegi kummagi kallaseparteiga, kuigi küsimustiku koostajad ilmselt lisasid ühe Hilbupartei liikme vaate mulle üsna sarnaseks. No igaks juhuks, kui mul keegi persoon priierakonnast ja/või isamaast ei istu, äkki annan oma hääle sellele kollasesinisele. Mis omakorda viitab nõukogude miilitsa tunnusikoonile. Ega jah, ekremente ei pakutudki – nemad olla konservatiivid juba nime poolest. Too küsitlus on minu arust treitud selliselt, et tahtsivad saia teha, kuid tuli välja sitt.

Sitast rääkides – Tapa bussijaamas on vist tulnukad oma kere kergendanud, et lärakad on laes kinni.
Peale ahjukütmise-sessiooni läksin Tapa Konsumisse ja Grossi. Eelolevat nädalavahetust silmas pidades tõin sealt hulga söömaollust ära kokkupressimise stiilis, et kõik ostetavad asjad seljakotti ära mahuksid. Sain „zippimise” üsna käppa, kuid kodus „unzippimine” nii heasti ei läinud. Plöga (soolase ja magusa, rasvase ja mitterasvase segu) määris kõik ära. Lõhnataju tuvastas, et okse mis okse.  Ongi hea – kõhus pidi kõik segamini minema, asi see plögin söögina ette anda. Magu tänab ka ilmselt, et ei pea kiirteel liiklust reguleerima – tuhlid sinna, seapekk tänna ja hapukapsad vasakule ära...
Kõik, mida suhu aetakse, liigub ühtse lainena pasanteeria suunas. Vaikselt nagu voonakeste tapamajas.

Endale meeldejätmiseks, et kilomeetri jagu maad on läbitud täna GT Aggressoriga.
Rohkem ei riskinud, kuigi kukkumine oleks pehme olnud.
Ma ei teadnud, et rattaga lumes vändates hullupööra südamele atlasekoormuse peale lajatab ja tükiks ajaks südame tugevamini põksuma ajab nagu värskelt armunutel.
Päris palju tolku oli porikate eemaldamisel küll – vähemalt ei kiilunud ratas kinni.
Ja muidugi rehvidest rõhu vähendamisest ei tasu kõnelda – mustri haakumine oli palju parem.

5 kommentaari:

Ulf D. Mortum ütles ...

Kumb olli, Prostimiis vai Mölfi? Mia sai mõlemba perrä lämmi soovitise valida ekrenaute :D

A.I.V.O. ütles ...

Eks ikka see esimene.
Teist ei taha üldse puudutada ka mitte - viimati viskas üle see idiootne mölin a la Te kasutate reklaamiblokeerijat bläbläblä.
Muidugi ma kasutan seda, kuid mis see nende asi peaks olema? Kui ei meeldi, pangu pillid kokku ja tõmmaku jeehat!
Aga et mulle diktaadi vormis dikteerida, mida kuradit ma tegema peaksin... antud juhul lülitama reklaamiblokeerija välja.

Ulf D. Mortum ütles ...

Mul mölises, ku olli m.delfi.ee pluss Adblock kombo. Nüit joba pikembat aiga Ublock Origin nink mitte üts mölin enämb.

A.I.V.O. ütles ...

Ma vanamoodune elik konservatiiv - kaen igasugust saasta Delli läpakast läbi Kroomiumi-Ooperi lehitseja, millel äthblokk juba sisse surutud.

A.I.V.O. ütles ...

err-i maastikul positsioneeritakse mind samuti konservatiivina.
Nüüd, kui mul on eneseleidmisega probleeme, sain ühe asja vähemalt kaelast ära - ma tean enda poliitilist olekut ja see on juba mitusetu aastat sama püsinud.