esmaspäev, 22. oktoober 2018

Kui töömelust saab pohmakas


Raisakull põeb vist nädalajagu päevi raskekujulist tööpohmakat ja siis tükivad mõned lollid seosed ajukäärude vahelt ennast üldrahvalikule ilmutusele tulema.
Näiteks:
Raisakull paneb imeks üht asjaolu – miks ei soovi ükski ettevõte või eraisik siit Sitasoolika valla põhjaosas teda tööle palgata, samas, kui Raisakulli endises elukohas seda teha võidakse?
Küll aga on selge see, et reklaami oleks vaja Raisakullile teha, kuid siis jääks Raisakulile prostituudi mekk man – iga lits pidi oma jalgevahet taevani kiitma.
Kõige rohkem pidi meelehärmast lõusta tehtama siis, kui Raisakull oma hinna ütleb.
Siis väidetakse, et kohalikud teevad umbes 4-5x odavamalt.
Siin see mammutist lõukoer maetud ongi, et odavamalt ja kiirelt.
Sellepärast ei näe Raisakull enda eksponeerimisel tööturu tingimusis mõtet, sest see on ja jääb alatiseks Raisakulli jaoks negatiivseks varjundiks.
Mõelda vaid – paari aasta pärast peab Raisakull mingisuguse euromeetme tingimuste tõttu ikkagi tööturule nagu ustav stalinlane hitlerlaste džotile viskuma.
Seni aga hoiab Raisakull hästi madalat joont.
Kuigi jah, ega lähemad sugulased ka aru ei saa, kuidas ja miks Raisakull sihuke suur looder olla saab ja tahab?

Eile käis Raisakull väljas tuulutamas.
Ei oska öelda, kas surnuaias liigutamine mingisuguse hvitnessi raames, mis kujutasid eemalseisjale kungfuud meelde, pani Raisakullile puhta luhvti kihvtituse näol põntsu, aga tuju on praegugi sitt. Kuigi paar päeva tagasi ajas Raisakull nii lolli iba suust välja, et hakka või kahetsema, et üleüldse võttis töötegemise himu tükiks ajaks ära.
Tõsi, kui töö Raisakulli ära ei tapa, siis Raisakull tapab töö üpris pikaks ajaks.
Ei tea, kui originaalne see ütelus on, aga küllap ollakse nõustuvalt noogutatama, kuskil on see teises variatsioonis kuulda olnud.

Kommentaare ei ole: