neljapäev, 29. detsember 2022

Too ju...

...on vähese viina viga. 
Kui kõikjal tunti rõõmu valgete jõulude üle, siis Raisakull värvis lume mõnes kohas punaseks.  Kohe veripunaseks. 
Ega palju puudu ka polnud - umbes samamoodi nagu venelased Punase Lageda olümpiamängude-eelse rohelise muru valgeks värvisid. 
Taiplikumad juba adusid, et Raisakull sai mingisuguse puuslaki külge, et köhis nagu vana tiisikushaige astmaatik (tõttöelda köha pole kuskile kadunud) ning turtsus ja aevastas nagu noor kõuts omasuguste seas. Eriti hull oli neli-viis korda järgepanu seda viimast toimingut realiseerida, sest siis tekkis selline tunne, et järelejäänud ajuollused tahtsid okulaaridest ette jõuda, kui neid veel oli järgi jäänud peale mitmesse voodilinasse nuuskamist. Vat siis mitme aevastus-seeria eelviimasel korral oli tunda veresoone lõhkemist ja siis oli järgmine "atsihh!!!" veremaiguline. 

Tänapäeval tehakse ju igasugust napakavõitu "kuntzi", siis tuli Raisakullil mõte, et hoiaks need lõuendid kõik alles ja tuleks siis rahva ette igavest ägedate eriliste kujunditega koondpealkirja all "Aevastuskuntz Raisakulli moodi - "Aaa,,,atsihh!!!"" ja kõik maksaksid rämedalt galeriisse sissesaamise nimel nii vaatamise kui hilisema enesetohterdamise pärast... 
See aga on täielik enesepett, kuna esitatakse süüdistus uue pandeemialaine tekitamises, siis see mäng küünlaid tõesti ei väärinud - Raisakull pistis need hirmkallihinnalised teosed pesumasinasse. 
Ainuüksi too viimane tegevus nõudis üliinimlikku tähelepanu, et jummeli eest keegi seda kallihinnaliste teoste hävitamise moodust ei näeks, muidu tembeldakse Raisakull ühe üleilmakuulsusega auhinna "Seewaldi-nimelise bojaarisärgi" vääriliseks. 

2 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Bojaarisärk on bojaarisärk, olgu see pärit kust iganes.
Kärmet tervenemist, seda läheb vaja!

Raisakull ütles ...

No seda viimast lauset läheb alati vaja, kuid kiirustamine toob alati trahvi näol haige olemise pikenemise.
Öeldakse ju tarkade inimloomade poolt, et "gripist jagusaamiseks on kaks võimalust - esimene on pikema kestusega, tervenemiseks läheb aega 7 päeva; aga teine on oluliselt lühem, paranemiseks kulub ainult 1 nädal..."