reede, 20. mai 2022

Peab endast märku andma - muidu arvavad, et kooles, kurat, ära, raisk...

 

Raisakullile saadeti millaski miskise uuringuputka kutse osaleda mingisuguses Wuhani-taudi-uuringus. Et nõusoleku korral puupulga otsa aetud vatitopisega ninaneelukohta tupsutada. Kus nüüd leidsid aja surnukslöömise koha – selleks, et nimetet tegevus tehtud saaks, broneeritakse rajoonikeskusesse aegruum. 
Raisakull irvitas seepeale täiega – kuna oma aeg on palju tähtsam (kui rehkendada ajaliselt, siis terve päev läheks selle nahka) kui miskise uuringuputka oma, ning saatis küsitluse rämedalt öeldes sinnasamusesse. 

 Eelmine nädalalõpp oli Raisakullil küla peal täis õllepruukimist, metsas saagimist ja küttepuude tegemist. Jõudes tagasi kottu, ei saanud Raisakull esiti aru, mis jubevisioonist kõneldakse – esimese hooga arvas, et väikevenelased said kaela tuumajalaseene. 
Aegamisi jõudis kohale, et hoopis Ukraina võitis euroviisu. 
 Raisakullil polnud õrna aimu, kesmiskusjuhtub. 
Isegi hoki kaemine jäi tal pooleli. 

Eilse seisuga lõpetas Raisakull oma kodus kirve viibutamisega selle aasta küttepuude lõhkumise. Järgmisel nädalal tuleb hakata eelmise aasta puid eest ära sisse vedama...

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Deem, puud ka ju vaja veel teha.....
Ma olen sellega hiljaks jäänud.
(Kaamos. Blogger nöögi )

Kaamos ütles ...

Nöögib*

Raisakull ütles ...

Tunnen end veidi süüdi, et nii hilja puudest kõnelema hakkasin...
:P

Kaamos ütles ...

Oledki :)
Tegelik põhjus on selles, et ma ostsin omale korraliku sae ja poeg saagis sellega kohe rauda (kogemata muidugi). Ma ei saa saeketi teritamisega pärast sellist jama hästi hakkama ning nüüd ei jää muud üle kui kasutada verbaalset vägivalda, sundides teda oma jama korda tegema ja seejärel kaasata ta puude saagimise pühasse üritusse.
Ah, külma kätte ikka ei jää.

Raisakull ütles ...

Ma suht leplik, sest kõik sugulased näitavad minu poole, kui süüdlast otsitakse...
Varuketti pole sul vist võtta?
Ma olen alati uue saega ostnud kaks varuketti lisaks, sest saelati eluiga kestab reeglina kolm ketti - muidugimõista tuleb saelatti ringi pöörata ja ketti teritada, seega kui kolme ketti enam ei saa kasutada, on aeg uus latt ja taas kolm ketti muretseda.
Anna parem pojale käsk kätte ja ostku uus saekett, parem kui kaks, sest rikutud nüri kett rikub sae ära.

Kaamos ütles ...

Tegu on mu elu esimese pandimajast ostetud esemega, ei mingit varuketti. Kui kuhugi linnastunud asulasse satun, ostan. Või lasen pojal tuua, kumb enne juhtub.

Raisakull ütles ...

Ma'itia, kui kogenud ketiostjad te olete, aga ega üks paslik nõuanne mööda külge maha voola - soovitan nüri kett kaasa võtta ja see kohapeal ära lasta teritada ning seesamune oleks ka "etaloniks", mille järgi saab uue keti manuliseks osta.

Kaamos ütles ...

Väike-Maarjas on surnuaia kõrval üks apastraadipood ja remontmeister, sealt sain abi. Täpselt sellist abi, nagu sa andsid :)

Raisakull ütles ...

Kui päris aus olla, siis ma oleksin soovitanud sedasama asutust, aga ega ma tea, kui kaugel teised saepoed on su vaatevinklist lähtudes. Tundub, et V.-Maarja oma on lähemal kui teised.