pühapäev, 3. aprill 2022

Raisakull reptiilistub

Raisakull hakkas neil päevil ajas tagasi vaatama.
 Eelmisest suvest läbi viidud Wuhani taudi vastu vaktsineerimise tulemusel ilmselgelt võimendus kondikõõluste mitteliikuvus. Enam ei ole võimalik lihtlabasel moel ratta selga istuda. Raisakull pidi ratta pikali maadligi panema, et siis jalad harkis ratta nende vahel püsti tõstma. Ainult sellisel juhul oli võimalik oma lemmikspordialaga oma kaalu ohjes hoida, siis mis aga sel aastal toimuma hakkab, ei tea Raisakull ööd ega mütsi. 

Mõned kuud tagasi kutsuti Raisakull T-tossi järgi.
Tohter ütles peale süsti, et nüüd saab Raisakull kõikjal käia.
Mille peale Raisakull urises, nagu oleks ta vabakäiguvang või? Ei tea tema, et keegi oleks piiranud Raisakulli liikumist nii palju kui tohter ise, kes kardab juhilubade tarbeks tervisetõendit andmast. 
Tohtri nägu muutus selle jutu peale hullupööra. Umbes todasi, et tema teeb head ja loodab vastu alandlikku tänulikkust saada, aga on see alles üks tänamatu ahv, kes ei täna teda elu päästmise eest mitte üks teps! 
Nagu Raisakull päästmist ootas...
Raisakull on ammu minekuvalmis, eks ikka sinna, kust tagasipöördumist pole. 

Niisiis, peale T-tossi kätte saamist nädal-paar hiljem saunas leili võttes märkas Raisakull, et see käsi, kuhu T-toss manustati, muutus laiguliseks - umbes-kauges selliselt nagu püütoni nahk - laigud ise olid nagu inimese naha värvi, kuid ääred muutusid kuumuses veidi tumedamateks piirjoonteks. 
Raisakull reptiilistub, oli ainuke järeldus. Täielik ulme...
...olnuks siis, kui Raisakullile ilmuks püütoni silmamunandid. Ega too võimatu olnud - peeglit ju polnud käepärast võtta. 


2 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Mina ja näita seda oma tohtrile, vereringehäired ei ole naljaasi, on need siis pookimisest põhjustatud või muul põhjusel välja löönud. Kui veel lisaks võtta kondivalu - seda enam!
(ja raporteeri, mis arstitädi ütles :) )

Raisakull ütles ...

Mul on üks teooria, mis garanteerib saja-prossalise paikapidavuse. Testitud.
Nimelt - kui ei teata, mis viga, elatakse oluliselt kauem kui rikke diagnoosiga varustatult. Elik teisisõnu - teadmatus teeb elu pikemaks.

Mis puutub tohtrile minekut ja uuringute jaoks aega kulutamast, seda ma parema meelega väldiksin nagu kurat risti. Lisaks veel tõeliste abivajajate järjekorra pikendamist, no ma ei tahaks seda oma kaela peale ka võtta.
Tehnoloogilises plaanis olen mentaalselt valmis teispoolsusesse siirduma. Palun seda mitte mõista selliselt, et ma omale käe külge paneksin.
Mitte et mu käsi küljest ära om...