teisipäev, 20. juuli 2021

Siis, kui revident saabub...

 Raisakull võttis eile ette kaua edasilükatud tegevuse. Muidu oleks ta selle töö ära teinud kevadel, kuid siis polnud selle järgi erilist vajadust. Raisakull ürbistus kaltsudesse, mis niiehknaa läksid mahakandmisele ning hakkas asjale takka andma. Ega jah, parmud ei andnud ka rahu, eriti sõgedad paistsid olema pimeparmud. Nii kui oma nahkürp päikest nägi, nii kohe olid nemad kohal, justkui võideldes kahjuliku ultraviolettkiirguse vastu.
Poole teo peal kuulis aga Raisakull tanumalt vaikset mootorimürinat. Nohjah, külalised saabusid, oli järeldus. Raisakull rehmas käega - kamoon! - ning läks ja pistis oma nokaotsa aida tagant. 
"Kurat, ma mõtlesin, et maksuametnik saabus uurima, miks mul eelmise aasta tuludeklaratsioon esitamata on ning ühtlasi tuli ka revideerima mu kullakambri tühjendust."
Et lehk oli selle kuumaga üpris vänge, et lõika või noaga, siis vastati: "Mis??? Sa ladustad nüüd seda paksu nüüd aita või? Igal juhul sihuke mulje jääb..."

3 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Revidendid on huvitatud korralikust maksupoliitikast. Pakkisid mõned maksud ikka kenasti kaasa? 😁

Raisakull ütles ...

hehhehh...
Ei olnud revident, hoopis suguseltsi liige.

Raisakull ütles ...

Omal ajal Pööbelmannis tudeerides tuli iga vaheaja lõpus sanepidjaamas käia ja tikutopsiga altkäemaksu anda, et nad tähtsa lubatähe välja kribaksid, asi nüüd revidendile maksta labidatäie eest...