esmaspäev, 22. märts 2021

Mis ei tapa, teeb tugevaks!

Raisakull ei suuda meenutada, kes ta käe pealt tulevikku ennustas, kuid millegipärast on tal meeles, et seesama käe pealt lugeja väitis Raisakulli elavat 75 aastaseks, sest see oli välja öeldud kindlalt veendunud häälega. Noh, nagu sisendavalt. 
Ning seetõttu on Raisakull sellega oma seniseid eluetappe läbides arvestanud, et seda tärminit ei tahaks ületada. Kohe üldse mitte. 
 Samas jällegi – kõigi eelduste järgi ei peaks Raisakull üldse siinilmas jõlkuma. Seda seetõttu, et ta olla justkui täiuslik kogum, mis elutseb vaktsineerimata kujul vaktsineerimissõja kiuste. 
 Ei, ta ei kurda. 
 Sest Raisakull on sünnist saati vaktsineerimata. Seda tänu verevahetusele, sest tolleaegsed tohtrid ei julgenud vaktsiinisüstidega titte torkida – mine sa tea, äkki viskab elukas sussid taeva poole ja süstija saadetakse mitte väga elegantsel viisil rootsi kardinate taha. 
Küll aga on hilisemal ajal Raisakulli torgitud süstaldega B6 ja B12 vitamiinide manustamiseks ning paaril korral võeti ka verd veenist. 
 Pigem tekib huvi, kaua Raisakull üldse loodusepoolsete bakteri- ja viirusterünnakutele vastu peab. Kui üldse... Ja kas käe pealt ennustaja ikka õigesti luges neid jooni, mis peopesal vonklevad.
 Seni on Raisakull edukalt hakkama saanud erinevate haiguste läbipõdemisel, lähtudes sellest tõdemusest – mis ei tapa, teeb tugevaks! 
 Raisakull on vist paaril korral vaktsineerimise teemal mölisenud, aga need on vast läinud kui kurdile kolbale, et mitte mõhkugi pole tagasisidet olnud. Mine sa tea, äkki kuskil on märge ka visualiseeritud, aga Raisakull on niivõrd laisaks jäänud, et enam ei viitsi eriti otsingusse sukelduda. 
 Kolades mõningates blogides ning lugedes ja mõeldes/elades blogisabade diskusioonidele kaasa, tajub Raisakull vaenulikku pilku temale suunatavat, kui ta võtaks kirjutada enda kommentaar sinnasamusesse. Sestap ei hakka Raisakull sealseid herilasepesi torkima, vaid otsustas oma blogisse jaurama tulla.
  Niisiis, kui nüüd tuleb kutse tulla vaktsineerimisele, siis kavatseb Raisakull seda kindla peale eirata ning teeb tohtritele ettepaneku jagada see doos sellele, kes seda kõige enam vajab. Järelikult pole Raisakull egoist. 
 Ausalt öeldes, Raisakullil pole midagi kaotada – naist pole, järeltulevat põlve pole ega tule – siis on tõesti – kammoon! 
 Kui Raisakull ka haagib tänapäevaselt moodsa puna-hiina haiguse elik wuhani tõve endale külge, siis palun, laske Raisakullil ära surra! Või vähe rämedamalt väljendudes – ära kärvata! 
 Iseküsimus on, kas kakskümmendkaks järelejäänud aastat tasub piinelda selle nimel, et lasta endale riigiabi määrata ja selle tõttu ennast riigi ülalpeetavana tunda??? Teistele koormaks...
 
Raisakullil on mitu aega keerelnud peakolus üks teooria. 
 Kui paljud praegused haigestunud on varem grippide vastu kaitsesüstimised saanud, siis/kas nemad on praeguse seisuga haavatavamad kui need, kes erinevatel gripihooaegadel need külmetushaigused ise läbi põdesid. 
 Kuskil peaks olema taoline statistiline pidepunkt, millest paraku tänase andmekaitse tõttu ei saa kinni haaratud. 
 Ehk teisisõnu küsimus: kas erinevatel aegadel gripi vastu kaitse saanud on protsentuaalselt wuhani tõve puhul tervemad või tõbisemad?
 Noh, sõnastus sai veidi segane, ega Raisakull enam oska õieti küsida ka, aga mõte ehk jõudis pärale? 

On veel üks ütlemine. 
 Jumal/Saatus pidi joodikuid armastama.
 Sellest lähtuvalt on Raisakull igal õhtul napsitama hakanud.
 Ikka kangem, põletatud kraam läheb vedelikuna sisse, desinfitseerides ühtlasi aurustumise näol peakolu sisse-väljahingamise aparaati.

6 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Vaktsiin pole kohustuslik. Sina pole sellises ametis ka, kus elukutse eeldaks siiski vaktsineerimist. Ja vaevalt, et sa selles "kõigevastaste" travestias oleksid osaleda soovinud, loodan vähemalt.
Mina küll vaktsineerin, mul on, kelke kelle karta.
Uudishimu: milleks oli verevahetus? Mul oli ka, aga mind vaktsineeriti ikka....

Raisakull ütles ...

Kelle kelke sa nüüd kardad?
Verevahetus? Iroonilises võtmes vastates - veri oli sündides hapu.
Aga ma olen sellest juba vihje andnud pea 9 aastat tagasi: https://irwhammas.blogspot.com/2012/05/vanadusse-surnud-vereimeja-viimane-soov.html
Lisan ühe killu veel: Rh konflikti korral vahetatakse veri üldjuhul 8 tunni jooksul, kuid minul läks nädal enne, kui vahetusverd mulle manustati.

Kaamos ütles ...

Pep...sikoola, ma ütlen!
"Kelle pärast". Kuidas SEE viga tekkis?
Aa, reesus, vabandust, olin unustanud. Sul oli kõvasti õnne, et nädalaga midagi päris hullu ei juhtunud...
Mul läks veri ilma reesuskonfliktita hapuks, tuli uus panna. Tagajärgedega tegelesin veel enam kui pool sajandit hiljem.

Raisakull ütles ...

Juhtus hullu või mitte, oleksin eelistanud 8tunnise tärminiga verevahetust (siis vast oleksin reesuse asemel hoopis jeesus). Arstide tegematajätmisi pean mina siiamaani helpima - juhiload on välistatud, sellega koos kõik kultuuritarbimised üle Eesti. Kui mul midagi vaja on, pean sugulaste poole pöörduma, mis pole just meeldiv tegevus - aegruumi peab parajaks klattima...

Kaamos ütles ...

Vabandust muidugi, ega ma taht' torkida.
Taktitunnet on mul teinekord sama palju kui müürikivil...

Raisakull ütles ...

... mis on Veevalaja tähtkuju üks pahupooli. Ega mul ka pole seda va... vabandust, mis loom see taktitunne on? :D
Pole vaja vabandada - ei sa torkinud ühti.