pühapäev, 31. jaanuar 2021

Raisakulli suusaminutid 9

 Raisakull paneb nüüd elu pausile.
Blogimölisemise - et küllalt loratud. 
Ega siit muud tule kui suusaminutid - mõned juba õiendavad nördinult eravestluses, et tahaks nagu muud ka lugeda... Endal hakkab ka juba imelik - spordikauge ja järsku möliseb fanaatiliselt mingist suusatamisest...
No mitte ei saa. 
Niisiis, Raisakull on viimastel päevadel hoolega suusatamise tehnikat välja raspeldanud. Too tähendab seda, et Raisakull pole ei nokka ega ka tagumikku lumiseks teinud ega külili maha käinud. Ning takkatippu veel iga päev tuleb rada sisse sõita, kuna värske lumi tuisu näol katab rajasooned kinni.
 Nüüd läheb kogu aur tehnika lihvimiseks, esiti jämeda ja seejärel ehk ka peenema liivapaberiga. Et suusamaratoni jaoks puudub vajalik võimsus, on Raisakull endas kindel kümnekilomeetrise lõigu läbimises. See tähendab, et võhma jagub vast ainult niipalju, kuid mitte pool- või täismaratoni jaoks. Äärmisel juhul saaks ka tosina kilomeetriga hakkama, aga sedagi marurahuliku tempoga. Kui aga rajaprohviilis on ette nähtud ka mäed, siis andke andeks, kahaneb vast väljavaade rada üldse lõpuni sõita. Kurat seda teab, äkki on Raisakullis mingi varu kuskil tallel, et võtab ühel hetkel jõupunnist ka sajaka välja. 

Igati mõnus tali on kätte jõudnud - pole sääski pinisemas ega parme jõuramas...

4 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Suusaproff, palju õnne läinud neljapäevaks, kui ma nüüd ei eksi! :)

Raisakull ütles ...

hõkk...
Mis? Kes? Kus?
Ahjaah, tuli meelde endale ka - Palju önne mulle! hõkkk...
Tänan! Ma tänan südamest!
Kõiki!
hõk-hõkkk...

Ulf D. Mortum ütles ...

Mia võta kah takkaperrä su tervusess üte klõmaka, hõkk!

Raisakull ütles ...

Ohh... Ma aitüman!
Nõnda võib end tsüklisse juua, hõkk...