neljapäev, 5. november 2020

Agooniavalus interneedus

 Inimeseloom pidi harjuma kõigega - pane teine ainult fakti ette ja protsessimisetuhin vaibub. 
Või viska ta vette tundmatus kohas, natuke kahlab seal ja siis on tal kaks võimalust - õppida ujuma või vajuda põhja nagu vene kirves muiste. 
No mida see Raisakull jälle sonib, tekib nüüd lugejal küsimus keele peale. 

Alles see oli, kui bloggeri-keskkond sai uue sisu, oli blogijate rahulolematut needmist taevani kuulda. Nüüd ei kuule kuskilt hiirepiuksugi, mis tõestab eeltoodut.
Seda enam, kui soovitakse omi mõtteid teistelegi jagada, sest see on ju ainus väljenduskeskkond, kus seda saab teha.
Muidugi,tõe huvides ärgem unustagem sõnavajutust, larhvivihikut jms., kus olid samuti suured pealesunnitud muudatused päevakorral samal ajal, kui bloggeris. Mis omakorda viis mõnede kasutajate mõtted suurfirmade kartellikokkuleppele.  

Bloggerikeskkonna omanikfirma, nimetagem selle Rebuks, teeb ümberkorraldusi oma teenustes, sest ta ei suuda vist enam seda kohutavalt tohutut teabehulka hallata. Mitte ainult Rebu, vaid ka teised infotehnoloogiaettevõtted on hädas sellega. Seega proovitakse tasulisi versioone käima lükata, adumata seda, et maksma on nõus vähesed. Mida rohkem kilde tekib, seda enam need teenused maksma lähevad. 


Raisakull on proovinud kommenteerida votujahil osalejate saake. 
Kuna need ei ilmu kommentaarisabades, siis on Raisakull veendunud, et need pätsatakse vahelt ära (Rebu-kolossi poolt - ju siis need kommid niivõrd hääd on, et kahju teistele lugeda jätta) ning Raisakullile ei jää muud üle kui juhmi ilmega järjekordset erroriteadet lugeda.
Mis te arvate, et Raisakull sellest ainult rõõmu tunneb?
Ei, ta lihtsalt loobub kommenteerimast. 

2 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Sa ikka aeg-ajalt katseta, ehk läheb mööda nagu nohu ja köha ;) Mul on tunne,et sarnaseid probleeme on mul ka kunagi olnud.
Aga kanad, tundub, on sul viljakad!

Raisakull ütles ...

Esimesena kribatud komm mõjub uudsena, aga kui teist korda hakkad sama juttu kirja panema, siis on tuju rikutud, niiet parem mitte...
Kahjuks pole mul tükimat aega ei kanu ega kukke, seega on vasakpoolne kolmekordne rebu ilmselt Bikini atollilt pärit...