reede, 6. märts 2020

Triumvitraaž

Kuna keegi minult vastlakukleid ei tahtnud, pidin need kaks pintsli pistma. Seejuures murdsin paar hammast suus vähemaks – sooviavalduste ootamise käigus jõudsid mõlemad kuklid nii ära vinnutatud saada, et need sobinuks Eesti Rahva Muuseumi alalisteks eksponaatideks.

Käisin ükspäev linnas, töötukassas. Jah, te lugesite õigesti. Et nüüd olen kuskil andmebaasis ja ootan pakkumisi, millest ma keelduda ei saa. Muidu võtavad sellegi pisku, mis mulle seni makstakse.
Kurat, kus alles nüüd on olemine nagu supelsaksal muiste – lahtiste paeltega turvasaapad jalas, sokitripid hoidmas sokke säärte ligi, triibuline suspesärk üll, kaabulott viltu peanupu otsas ning kuldse munaga patseertokk ühes käes ja piibutobi suitseva pinutagusega teises kämblas. Nagu pesuehtne rikkurist promeneerija enne teist ilmasõda Haapsalu kuurordi kuursaali juures. 
Saab näha, mida mulle pakutakse.

 Lõppude-lõpuks jõudsin arusaamisele, et android pole ikke minu teema - ei saa midagi normaalselt enda vajaduste tarbeks tööle panna. Nüüd ihun hambaid juba põhjanaabrite töugu suunas – äkki too on minu jaoks asjalikum?

3 kommentaari:

autor ütles ...

Kuklitest: kunagi kuuldud väljend kaua seisnud kondiitritoote kohta: "päikesekuivatatud".
Android - jah, mulle see kah ei meeldinud; pidasin vist oma viis pilli ära ja siirdusin siis Windows Mobile peale. Kahjuks suri see enne kui jõudis täiega õitsele puhkeda; krt seda teab mis põhjusel popiks ei kujunenud. Igatahes oli Lumia parima hinna/võimaluste suhtega pill. Siiamaani mul alles ja isegi töötab, aga ikaldub...
Lasin lõpuks tööandjal iPhone osta. Kallis ta võrreldes teistega on, aga täiesti OK pill.

Raisakull ütles ...

No ma olen poes näinud võipakki, millel kiri, et sinna on puistatud päikesekuivatatud tomateid. Ja kuna see hind oli minu eelarvest väljas, siis jäigi see või ostmata.
Android-mölafööniga selline asi: käisin üle pika aja maakonnalinnas, lasin iidvana sim-kaardi kloonida, et saaksin selle nano-versiooni caterpillarisse susata ja sama numbriga edasi lasta (vana simmi ei saanud nanoks lõigata). Nädalajagu testisin, kuna Cat S31 ei värisend, kui keegi helistas, panin simkaardi tagasi Symbianiga Nokiasse.
Muide, kui esinduses kuulsin, et kloonimine on võimalik, siis Nokiat taskust välja tõmmates nägin teenindaja imestav-tunnustavat pilku ning kuulasin kiidusõnu antud telefoni aadressil.
Nüüd on mõte osta endale KaiOS-iga Nokia 800 Tough, proovida teist ja kui kärab, siis Androidiga Cat maha müüa.

Raisakull ütles ...

Võib-olla olen liig paranoiline igasugu lubade andmisel seadme üle, kuid Android võiks olla kärbitum selles mõttes, et paljud äpid, mida ma ei kasuta, võiks süsteemist välja kupatada ilma, et seadme funktsionaalsus ei kannata. Praegusel juhul on siuke dilemma, kui viskad ntx. videoplei või duo välja, hakkab kannatama seadme toimivus. Miks muidu lööb sellise hoiatava sisuga kasti ette, kui ma mittevajalikke asju minema tahan visata?

Üks mõttes olev teema on Cat-i installida alternatiivne OS - ntx. mõnele Sony mudelile saab Androidi asemele istutada Sailfish, siis miks ei peaks saama seda ka teha Caterpillarile?