kolmapäev, 23. oktoober 2019

Irdumise valus võlu


No ei taha see inimkonnast irdumine süvendatud kujul toimida.
Ikka võtab keegi Raisakulliga ühendust ja kutsub kas või pärapõrgusse, et suikuma jääv Raisakulli otsiv vaim virgub mõneks ajaks ärkvele. Nõnda on Raisakull sellel aastal käinud kahel suuremal juubelil ja Poolas ning nüüd kuu aja pärast on soe koht pulmalauas soolas...
Et aga antud sissekanne pikaks puhkuse-laadseks kiidumölaks ei kipuks, tuleb ära mainida ka paar haltuuraotsa – üks kevadel ja teine nüüd sügisel, kus Raisakull oma võsakaga noorendikku käis hooldamas. Lisaks veel kodused toimetused. 
Teab ju Raisakull küll, et kokkuvõtteid tehakse ikka aasta lõpus, kuid kelle asi on teenekale algajale anarhistile ette kirjutada, millas see summa summarium krihveldada tuleks. Seda enam, et viinakuu on selleks kõikse sobivam aeg, kuna hämaraid õhtupoolikuid peaks piisavalt jaguma.

Ükspäev käis Raisakull kohalikku kultuurielu kiibitsemas – reedene õhtupoolik ja kell oli kohe 20 saamas nagu kuulutusel kirjas, pidu hakkab pihta just nimetet kellaajal.
Nimetet ajal oli üksainumas laudkond kohal ning mitte mingit piduollust polnud ollagi. 
Eestvedajad väitsid küll, et tuleb inimesi juurde ning üritasid Raisakullilt raha välja pommida, aga mida põrgut maksta, kui pole gongigi avapauguks löödud.
Tahtis Raisakull neile kulturnikele epistlit lugeda teemal, et miks peavad õigel ajal kohaletulnud kannatama hilinejate pärast? Pidu alaku peale kuulutuses mainitud ajal ning kelle asi see on, kui hilinejad sellevõrra lühema kontserdi saavad – siis järgmisel korral on nad õigel ajal platsis!
Kuid Raisakull pidas oma suumulgu kinni – ei tihanud teistel olematut peomeeleolu alla kiskuda – ning astus välja tänavale, jõudes veel üleõla pomiseda: et poole tunni pärast kaeb, kas rahvast on juurde voorinud ja pidu käib, siis maksab. 
Nimetet ajal oli paraku kultuurimajas aga samasugune vaikus valdav, siis lonkis Raisakull rahulikult kodu poole.
Ometi vanemad inimesed mäletavad, et olid ajad, mil siin Amblas kultuurielu lausa kees...

Pee Ess

Seemitsop ilmutas artikli Vennaskonnast, pidi teine olema 35 aastane.

6 kommentaari:

Ulf D. Mortum ütles ...

Õkva tahass ütte Konnasvenna lugulaulu omaenda matussile - Lähen ja naeran.

Raisakull ütles ...

Saab tehtud, kuid millal minek? :P
:D
Olen vaikselt mõtisklenud ja leidnud, et minu matust ei toimugi, piisab kui visata mu elutu kere kõrge haovirna peale ja süüdata see põlema Doors'i "Light My Fire" saatel, misjärel tuleks Led Zeppellini "Taevatrepp" ja lõpuks kõlab Vennaskonna "Segan malbelt..."...

Ulf D. Mortum ütles ...

Mia isi tahass enda raipe koskile mõtsa visata lasta. Tõisalt, mu enda provvale miildüss ka tuu maailmalõpukohviku lugu :)

Raisakull ütles ...

See "Segan malbelt konte lõkkes..." tuleb alles kirja panna...
Kunagi sai "Teeduga" mõtteid vahetatud matmise teemal ja ma siis tulin enda meelest geniaalsele lahendusele: kopaga maa sisse auk valmis kaevata, ja edasi kui on tunda et elada ei tasu, siis sinna auku ronida ja granaadispindel vabastada ning auk on kokku varisenud - oledki ärr surnud-maetud ilma igasuguste sekeldusteta.
hehh.
Mõtlesingi ennist, et kohvikulugu kõlaks samuti hästi ja ega "Kosmosesügis" ka paha variant ole.

Ulf D. Mortum ütles ...

Eks noil vanembil Eesti pungi-rocki-metali kooslusil olle iks geni(t)aalsit lugusi iks matussi tarbess :) Konagi sai üts hää semu maamulda lastu J.M.K.E. "Vabadus tuleb su seest" saatel...

Ulf D. Mortum ütles ...

Tuu olli muusääs ta enda soov. Täpsembalt ei tahass kõnelda.