teisipäev, 24. september 2019

Teate, sügis on käes?


Vahepeal kimbutas mind mingisuguse paraplaaniga saabunud mitte-oodatud külaline – gripiollus, mis pani ninasõõrmetest ajujäänuseid välja nuuskama, kaaslaseks mittenakkav tiisikus ehk lihtlabane köha.
Aga midagi head on ka selles. Aeg sai rahulikult maha võetud. 
Lisaks käisin seenel. Kuigi seenesaak oli sel aastal kasinavõitu, siis vähemalt vere sain värskes luhvtis liikuma. 
Lõpuks suundusin kokanduse lainele.
Kui nina kinni, siis ei tunne ka sisseaetava söömaoluse maitsetki, olgu nii kibe või ära kärsatanud kui tahes.
Kõigile on teada, et lihtsuses peitub võlu.
Järgnev retsept on eriti laisale indiviidile,nagu seda on Raisakull, päris paras.

Võta röstsaia viilakas, rösti see kuldpruuniks. 
Sel ajal, kui saiaviilakas päevitab solaariumis, haki paar küüslauguküünt ära ning pane ka juustuviilakas valmis. Kui tahtmist ka õhetavat midagi suu sisse saada, võid ka punapiprakaunast paar tsipakest hakkida.
Röstrist väljakaranud krõbesaiale laota kiirete liigitustega hakitud küüslauk ja peenestatud punapipar, nendele peale vajuta juustuviilakas. Oota veits, kui juust näeb välja nagu kollane lumevaip maad katmas, siis võid õgima hakata.
Naudi mekki...

Kommentaare ei ole: