esmaspäev, 27. mai 2019

Naised


Nõndanimetet isehakanud kohalikele poliitilistele korüfeedele politrukidele ei anna asu, et välismajandust kureeriv minister ei kavatse maksumaksja raha niisama korstnasse laristada ning kui ta peab just kuskile välismaale minema, siis kavatseb ta seal ainult eesti keelt pruukida. 
Minu meelest õige samm ministri poolt. Isegi väga suure penikoormasaapaga astutud samm. 
Lisaks sellele panustab ministriproua ka tööhõivesse andes üldsusele positiivse laengu – asjatundlike tõlkide palkamine.
Igatahes on nüüd ehk paarikümmend inimest tööle võetud - iga keele jaoks oma ala asjatundja. 
Lisaks kuuleb maailm nüüd meie ilusat eesti keelt, mitte saksapärast inglise purssimist venekeelsete vandesõnadega.
Kui juba ministriproua suudab tööhõivet kontrolli all hoida, ei suuda presidendikatselei ikka palgata viipekeele tõlki igale presidendi teleesinemisele. 
Hehh...
Üks remark veel – nimelt seesama ülalmainitud proua minister kureerib ka raalimajandust – olete mõelnud, kui paljud infotehnoloogilised lahendused võimaldavad kaugtelesuhtlust ilma, et sa pead kuskil teisel pool maakera kohal viibima?

Kaja Kallase nördimust kajastas juba terve eilse päeva Seemitsop.
Reformierakonna esinaine kaebles, et peaminister on kaks kuud teda vältinud.
Ma ei tea mida sellest arvata?
Kas Kallas ja Ratas amelesid mürasid või mängisid murumänge läbirääkimiste ajal, sellal, kui tõmmati kuskile punased jooned? 
Mõlemad lõid siis üleaisa? 
Et nüüd ilmutasid needsamad jooned pissipulgale?
Ma mõtlesin, et Kajal rohkem oidu peakolus on kui Jüril...
Lisaks sain Seemitsopast teada, et Kaja käis oma isaga aborditohtri, vabandust, presidendi man, kes juhataks asjaliku kosjakontori.
Halloo, Kaja! Kui sa soovid kohtumist eestimeelse mehega, kes seletaks sulle poliitilised nüansid selgeks olgugi, et peab toosama mees ennast mõõdukaks anarhistiks, siis olen ma ikka veel vaba ja vallalisena saadaval... saadaval... aadaval... daval... val...

Kommentaare ei ole: