pühapäev, 9. detsember 2018

Tänane öölugu

... viib ajas tagasi...
...kui hipiliikumine hakkas läänes oma esimesi raugemise märke näitama, mille üks peamisi põhjusi oli vastandumine psühhotroopsetele ainetele.

Sugulastel jäi mingisugune kõlarikomplekt üle.
Esmane ülevaatus sogas mu ajuolluse tõesti lühisesse - kaks kanepipiipu ja üks "booli"nõu.
Hakka sedasi või ise hipiks.
Muie suunurgas kaesin asja üle - nõudis veidi tinutamist, puhastamist ning lappimist.
Ühe "piibu" kaabel oli pooldunud (vea kõrvaldamisel tuli kaablid kokku tinutada), teisel üks klemm kõveras liitmikupesas (kuna teist sama liitmikku pole kuskilt võtta, siis ettevaatlikult tuli klemm sirgestada) - klaaspiibuanumad ei suvatsenud koos seista (elektriku rohekollasekirju teibiga tõmbasin pikuti paar tiiru ümber, kuigi võinuks mingit superatakki kasutada).
Tulnukate emalaevaga tuli veidi ajusid ragistada - kuidas eraldada alumine bassiosa pinksipalli hõljutajast. Ainuke järeldus oli jalgadest kummijublakate kinnihoidjate eemaldamine jalust. Alles siis pääses kruvikeerajaga ligi.
Peale kosmilise prügi eemaldamist kruvisin pooled taas kokku.
Üks asi oli puudu - mõlema isase otsaga ühenduskaabel heliallika ja emalaeva vahel, selle sain Tapalt. Muidu võinuks ise selle ka kokku joota kahest kõrvaklapijuhtmest...



6 kommentaari:

Ulf D. Mortum ütles ...

Kurjam, Marshalli kidravõimu isu tulli tolle jutu pääle, a kost mia, invapinsiunäär, ikke võta... Tull isi tettä.
Miskeit kõlle pakutasse, raalikõllest võim vällä nokki, kaskaad-lõppaste manu - piäss minemä küll :D Fuzz nink distortion ka etkel lavval katse mõtten.

A.I.V.O. ütles ...

Paari päeva pärast loodan ühed 90ndate alguse Vene päritolu kõrvaklapid (sellel on vist MIDI otsik, mis Lääne inimesed kõvasti leili ajab, no neid liitmike oli igal võimalikul heliseadmel) üle viia 3,5mm pulkpistikule, mis pärit Panasonicu plastkuularitelt...

Ulf D. Mortum ütles ...

Mu miilest olli tuu DIN... äkitse?

A.I.V.O. ütles ...

https://et.wikipedia.org/wiki/MIDI#MIDI-seadmestik
Niipalju, kui mina aru sain, on DIN ümmargune, aga MIDI-liitmikul on allservas sälk sees... http://www.raf-net.com/gallery/tools/MIDI%20Cables.html

Ulf D. Mortum ütles ...

Hmm... "Kasutatavaks kaabliks on varjestatud keerdpaarkaabel, mille mõlemas otsas on viie kontakttihvtiga DIN-pistikseadis."

A.I.V.O. ütles ...

Ääh...
DIN-otsikuid on mitmesuguseid - viie-, nelja-, kolmepulgaga...

Kujutagem end 30 aastat tagasi, kui pea kõikjal niinimetet "Vabas Maailmas" olid levinumad liitmikud jaapani tüüpi pulkpistikud ning MIDI ja/või DIN otsikuid kohtas ainult kõrgkvaliteetsetes lääne audioseadmetes, lääne inimesel oli imestamist rohkesti, kui ta sai esmakordselt raudse eesriide taguse helitehnikaga tutvuda.
:D

Tegelt ma kirjutasin enne DIN, kuid asendasin selle MIDIga - tuli lihtsalt meelde see eelnev lääne inimese leiliajamise seletus.